Den tidlige historie af Broadway Musicals

Broadway som et symbol

Broadway er gaden i New York, der er kommet til at symbolisere levende teater underholdning og musicals i hele verden. I dag område, kendt for turister og teater-goers, strækker sig fra W.41st Street, hvor teatret Netherlander er beliggende, op til W. 53rd Street Broadway Theater. Kun fire teatre ligger fysisk på Broadway, Marquis på 46th Street, slottet i 47th Street, vinterhaven på 50th Street og Broadway på 53rd. Alle andre legitime huse er placeret øst eller vest for dette tolv blokere strækning.

Broadway stjerner.

Af 1830 Amerika eksporterer stjerner til Europa. Den første bemærkelsesværdige amerikanske skuespiller til at gøre en vellykket tur var Edwin Forrest, som på nitten, havde spillet Iago at Edmond Kean Othello. Forrests anden turne i Storbritannien, i det følgende årti billetpris ikke så godt. Han var hvæsede scenen. Om afbrydelse af hans tour var en personlig fejde med en britisk skuespiller, dens resultater var godt publiceret i den amerikanske presse og hans tilbagevenden til den amerikanske scene blev modtaget med populistiske inderlighed. Denne “personlige Fejde” blev en international hændelse og demonstration af klassekampen i 1849, da den britiske skuespiller pågældende var planlagt til at udføre på Astor plads Opera House i New York. En riot fulgte den nat i 10 maj, som blev sat med tropper og kanon.

Broadways første marquis.

I 1891 blev den første elektriske marquis tændt på Broadway. Teatret var på Madison Square i skæringspunktet mellem Broadway og Fifth Avenue på W. 23rd Street. Flatiron Building nu indtager stedet. Ved midway gennem det følgende årti, gaden flammede med elektriske tegn som hver theater meddelte sine shows og stjerner i hvidt lys. Ved årsskiftet af det tyvende århundrede havde på gaden en helt anderledes udseende, med så mange som seksten teatre på Broadway selv og mange andre beliggende på sidegaderne eller andre veje. Broadway var meget mere end blot 12 blokke. Det startede på 13th Street og sår vej en mile og en halv op Avenue til 45th Street, ender i hjertet af Long acre Square. Dette første tiår af århundredet så også opførelsen af mange teatre, især den nye Amsterdam på 42nd Street i 1903, sammen med fire andre i samme år, som står stadig i dag.

Vores Broadway.

Det første tiår af 1900-tallet var både kedeligt og transformerende i historien om vores Broadway Musicals. Frø af denne forvandling går tilbage til 1882, og opførelsen af The Madison Square Theater på 24 Street. Mallory’s, der havde bygget teatret, havde ansat en ung skuespiller-manager fra San Francisco sammen med to brødre fra de lavere Eastside til at hjælpe med at administrere teatret. David Belasco, der havde ære at optræder på scenen med endnu et ukendt barn, Maude Adams, i San Francisco i 1877, skulle snart blive en dramatiker, teater ejer og bygherre. De to brødre fra de lavere Eastside var naturligvis, Charles og Daniel Frohman. Det første tegn på transformationen opstod da producent Rudolf Aronson besluttede at bygge sit eget teater. På tidspunktet var teatre koncentreret mellem Union Square og 24: e Street.

Leave a Reply

Your email address will not be published.