Hvad er trådantal?

Trådantal er et mål for kvaliteten af stoffer, der anvendes til sengetøj. Denne foranstaltning af kvalitet ser på Finheden eller råhed af et stof; i dette tilfælde refererer det meste til sengetøj som lagner og pudebetræk. Trådantal er antallet af tråde hver vej i en kvadrattomme af stof.

Trådantal måles ved at tælle antallet af vandrette og lodrette tråde i en kvadrattomme af stof. Tråd tæller i gennemsnit fra laveste (80) til højeste (1200). De fleste er normalt mellem 180 og 300, og noget over 300 anses for højere kvalitet.

Højere trådantal betyder flere tråde, og dette normalt giver sig udslag i en mere tætvævet stof, som holder længere og er mange gange blødere. Nogle undtagelser fra denne regel er stoffer af hør, flannel eller jersey.

Tekstiler som linned, flannel eller jersey kan lave trådantal på grund af typen materiale de er lavet af og egenskaberne for dette materiale. For eksempel, kommer del af blødhed af flannel fra dens lave trådantal på grund af det materiale den er lavet fra.

Trådet og tykkelse er to faktorer, der også påvirker trådantal. Lags er defineret som antallet tråde, der er pakket ind i en enkelt tråd. Single-ply refererer til brugen af enkelt tråde i opbygningen af et stof. To-lags henviser til materialer, twist to tråde sammen i en enkelt tråd, dermed øge stoffets trådantal og at skabe en stærkere tråd. Dette skaber en tungere, mere slidstærkt stof.

Ved hjælp af finere tråde ofte giver blødere, glattere tekstiler og mere passe ind i en kvadrattomme. Finere tråd, som silke, oprette en lighter stof, og er dermed mere lyst stand end grovere tråde. De er også mere skrøbelige, så det er vigtigt at pleje dem særligt godt.

Mens trådantal er vigtigt i picking din sengelinned, Husk at bomuld og silke er de vigtigste typer af materialer til at dømme baseret på en høj eller lav trådantal. Andre materialer som hør, flannel og jersey kan have en lavere trådantal, men dette betyder ikke, at de ikke er komfortable. Blandinger er også almindelige, og ofte skaber blødere materialer. Jersey-bomuld blandinger, for eksempel, er ideelle til baby plader og andre typer af baby sengetøj.

Når du er i tvivl, se hvad der føles bedst. Du er bedste off besøger en Stofbutik og udforske de mange forskellige slags materialer til at finde ud af, hvordan et stof føles. At vide, hvad du vil få gør arket shopping oplevelse nemmere og mere givende, især hvis du shopping online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.